Eerste fase van nieuwbouw Hofgeest Buiten Velserbroek opgeleverd

25-04-2024

Met de officiële oplevering van 72 sociale huurwoningen werd gisteren gevierd dat HBB Groep de appartementen, verdeeld over vijf kleinschalige blokken, overdroeg aan Woningbedrijf Velsen. Net zoals bij de 170 koopwoningen staat bij de sociale huurappartementen kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Naast de oplevering van de sociale huurappartementen zijn de afgelopen periode 75 koopwoningen aan de nieuwe bewoners opgeleverd. Hiermee is het grootste deel van Hofgeest Buiten bewoond. 

Directeur-bestuurder Sandra van Zaal van Woningbedrijf Velsen: “We zijn heel tevreden over de samenwerking met HBB. De woningen zijn binnen de afgesproken tijd en financiële kaders gerealiseerd. En ook niet onbelangrijk: met amper een opleverpuntje aan ons overgedragen. We staan hier nu voor een paar prachtige gebouwen waar de bewoners fijn in kunnen wonen. En daar gaat het uiteindelijk om.”

95 woningen in aanbouw

In opdracht van CV De Hofgeester Gronden, een samenwerking van Holleman Santpoort Bouwgroep en HBB Groep, realiseert HBB Groep in totaal 242 woningen.
Nick Jaring, directeur HBB Groep: “Momenteel wordt er in hoog tempo gebouwd aan de overige 95 koopwoningen, die naar verwachting later dit jaar worden opgeleverd.”

Nog enkele woningen beschikbaar

Zie jij jezelf wonen in deze gloednieuwe woonwijk? Dan is er goed nieuws, want er zijn nog twee twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar. Meer informatie: hofgeestbuiten.nl/aanbod.