Elan Wonen en HBB Groep tekenen overeenkomst voor sociale huurwoningen én kantoor in Boerhaavewijk

12-09-2024

Eind 2024 start HBB Groep met de realisatie van de nieuwbouw in de Louis Pasteurstraat in Haarlem. Deze nieuwbouw omvat 155 sociale huurwoningen en 24 woningen in het middendure segment. Daarnaast komt ook de woonwinkel en kantoor van Elan Wonen op deze locatie. Donderdag 12 september werd de realisatieovereenkomst ondertekend door Marieke Heilbron, directeur-bestuurder van Elan Wonen, en Nick Jaring, directeur bedrijfsvoering van HBB Groep.

Eerste houtbouwproject

Het project omvat de vervanging van drie portiekflats met 84 huurwoningen met een G-label door 179 levensloopbestendige woningen met een A++ label. De nieuwe woningen worden wederom verdeeld over drie woonblokken. De plint van de gebouwen wordt traditioneel gebouwd, terwijl de verdiepingen in houtbouw worden uitgevoerd. Marieke Heilbron vertelt hierover: “Wij zijn ontzettend blij om samen met HBB Groep dit innovatieve en duurzame bouwproject te realiseren. Het is ons eerste houtbouwproject, een belangrijke mijlpaal in onze duurzaamheidsstrategie. Daarnaast realiseren we niet alleen een groter en gevarieerder woningaanbod op deze plek, maar gaan we ook ons nieuwe kantoor en woonwinkel hier vestigen. We willen namelijk dicht bij onze huurders zijn, fysiek zichtbaar én een duidelijk aanspreekpunt zijn in de wijk. Dat maakt dit project voor ons extra bijzonder.”

Bouw bijna van start

De huidige woningen worden binnenkort gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. De nieuwe woningen bestaan voornamelijk uit 2- en 3-kamerappartementen.

Nu de overeenkomst is getekend, start HBB Groep met de realisatie. “In december 2024 beginnen de werkzaamheden op de bouwlocatie en tegelijkertijd worden de houten prefab units op een andere locatie geproduceerd. Bouwen op twee locaties houdt de vaart erin! We denken dat de nieuwbouw de tweede helft van 2026 af is”, aldus Nick Jaring van HBB Groep.

Lees meer over dit project in Haarlem.