HBB Groep en Moos zijn partners in modulaire woningbouw 

09-04-2024

De vraag naar industrieel geproduceerde circulaire woningen neemt toe. Het Amsterdamse bedrijf Moos ontwikkelde in vier jaar tijd een positie in dit relatief nieuwe marktsegment en levert inmiddels op grote schaal betaalbare woningoplossingen. Om de ‘circulaire legoblokken’ tot mooie woongebouwen te maken werkt Moos samen met regionale bouwpartners. Samen werken zij aan één doel: ‘Een fijn thuis voor iedereen’. Voor de provincie Noord-Holland slaan HBB Groep en Moos de handen ineen.

Nick Jaring, directeur bouw HBB Groep: Wij geloven in samenwerken met onze opdrachtgevers maar ook met andere marktpartijen. Hierdoor kunnen we als bouwbedrijf werkelijk helpen versnellen op het gehele proces van modulaire woningbouw. En met meer ruimte voor houtbouw, wat wij erg belangrijk vinden. Wij geloven in het circulaire woonconcept van Moos en vanuit onze ervaring denkt HBB mee in het proces en brengen we het samen in de praktijk op de bouwplaats. Dit jaar starten Moos en HBB Groep al de eerste drie projecten op. Wij zetten niet alleen op projecten van Moos onze diensten in, maar HBB wil de modulaire woningen van Moos ook toepassen in haar eigen nieuwbouwprojecten. Woningen die sneller gebouwd zijn, duurzaam en herbruikbaar zijn. Zo zijn deze woningen van toegevoegde waarde voor mensen die er wonen en de omgeving.”

“Wij selecteren per regio vaste bouwpartners, Our family. We zoeken naar familiebedrijven met een met een sterke regionale verankering.” vertelt Joost Hoffman (algemeen directeur Moos). “We zijn super trots dat HBB Groep de samenwerking met ons wil aangaan. Eerder sloten we voor de regio’s Brabant en Limburg al een samenwerking met Moeskops’ Bouwbedrijf. De komende jaren gaan we ook in de provincie Noord-Holland honderden woningen realiseren. Het ervaren team van HBB Groep zorgt voor de realisatie van funderingen, parkeergarages, algemene voorzieningen die op die projecten nodig zijn. Hiermee maken wij gebruik van de kennis en capaciteit van de bestaande sector en kunnen we nog sneller opschalen, zodat we nog meer kunnen bijdragen aan het oplossen van het woningtekort.”