HBB Groep wint tender Marktgebouw in Nieuw-Vennep

13-07-2023

HBB Groep heeft de tender gewonnen voor de ontwikkeling en realisatie van het Marktgebouw aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Hier komen 20 huurappartementen in het middensegment in en 27 koop- of huurappartementen in het dure segment. Een belangrijk onderdeel van het Marktgebouw is de bibliotheek van 1.000 vierkante meter bedrijfsvloeroppervlakte. Voor de horecafunctie is 150 vierkante meter beschikbaar. Naar verwachting start de bouw eind 2024 of begin 2025.

Nieuw icoon voor Nieuw-Vennep
De tender is in december 2022 uitgeschreven door de gemeente Haarlemmermeer. HBB Groep biedt de meeste kwaliteit, vinden burgemeester en wethouders, als het gaat om architectonische kwaliteit, duurzaamheid, communicatie en omgevingsmanagement. 
Geurst & Schulze Architecten heeft het vrijstaande gebouw alzijdig en uit een stuk ontworpen. Het heeft een uitgesproken architectuur met een accent in de vorm van een toren op de hoek aan de zijde van het harmonieplein. Het is het icoon dat Nieuw-Vennep meer identiteit zal geven.

Duurzaam bouwen en wonen
In het ontwerp heeft HBB Groep, samen met buro DGMR, veel aandacht voor duurzaamheid. Dat uit zich door een duurzaam casco draagsysteem en voor de bibliotheek en de woningen wordt gebruik gemaakt van bodemenergie. Het dak wordt maximaal benut voor energieopwekking en het vasthouden en bergen van regenwater.

‘De bewoners moeten zich kunnen hechten aan het gebouw; ook dat is duurzaam. Het belang van elkaar ontmoeten is hierbij niet vergeten. Ook door het gebruik van slimme plattegronden en aanpasbaar bouwen, kunnen de bewoners hier lang blijven wonen. Wij zijn met recht trots op de realisatie van het Marktgebouw en gaan er zeker iets moois van maken voor Nieuw-Vennep!’, zegt projectontwikkelaar Leonie Buur van HBB Groep.

Planning
Donderdag 13 juli 2023 is de koop- en ontwikkelovereenkomst getekend door de gemeente Haarlemmermeer en HBB Groep. Aan de overeenkomst met HBB Groep zijn afspraken toegevoegd over parkeermogelijkheden voor de toekomstige bewoners in de nabijgelegen parkeergarage van corporatie Ymere. 
Het ontwerp wordt de komende maanden uitgewerkt tot een voorlopig en definitief ontwerp. De bouw van het Marktgebouw zal naar verwachting op zijn vroegst eind 2024 of begin 2025 starten.