Hoogste punt appartementengebouw LINK! bereikt in Haarlem

13-12-2022

De bouw van het appartementencomplex LINK! met 90 appartementen en zes bouwlagen bereikt het hoogste punt. Het gebouw is gesitueerd op het hoekpunt van de Prins Bernhardlaan en de Schipholweg in Haarlem. HBB Groep verwacht dat LINK! eind 2023 wordt opgeleverd. Daarmee nadert de metamorfose van de Zuidstrook van de Slachthuisbuurt haar laatste fase.

Kwaliteit en energiezuinig
Wie Haarlem binnenrijdt ziet LINK! als eerste blok aan de rechterkant. Bijna anderhalf jaar geleden, in de zomer van 2021, startte HBB Groep met de realisatie. Remco van Barneveld, Directeur Productie bij HBB Groep: “De bouw van LINK! loopt voorspoedig en we kijken uit naar de volgende mijlpaal: de oplevering van deze 90 nieuwe woningen aan de bewoners in het middeldure huursegment. Niet alleen deze aantallen zijn belangrijk voor woningzoekenden, we zijn ook trots op de kwaliteit en energiezuinigheid van deze woningen. Het wordt een fijne plek om te wonen en leven!”

Drycooler
LINK! wordt gasloos en energiezuinig gebouwd. Het appartementencomplex beschikt straks over een uiterst duurzame installatie met een drycooler. Dit systeem wordt op het dak geplaatst en haalt energie uit de buitenlucht. De energie wordt door warmtepompen omgezet in verwarming en tapwater voor alle 90 appartementen. Ook aan de dieren is gedacht: er komen tal van voorzieningen voor huismussen, vleermuizen en zelfs – aan de rand van het park – voor egels. Voor de bouw is HBB Groep aangesloten bij Bewuste Bouwers, met extra aandacht voor de omgeving en scheiding en afvoer van materialen.

Gebouw zonder achterkanten
LINK! is in opdracht van HBB Groep ontworpen door FARO architecten. De locatie vraagt een gebouw zonder achterkanten en elke zijde van het gebouw is op geheel eigen wijze ontworpen. De zuidgevel aan de Schipholweg is vormgegeven als een duidelijke hoofdentree. Door toepassing van een hogere dakrand, royale hoekramen en relatief uitbundige metselwerkornamenten, verrijst er een krachtig front op de meest prominente hoek van de locatie