Nieuw dynamisch stuk stad in Purmerend

22-11-2022

Purmerend krijgt een nieuwe plek om te wonen, te werken en te leven in het Waterlandkwartier. Initiatiefnemer Steengoed, het Huurwoningen Nederland Fonds beheerd door Credit Linked Beheer, woningcorporatie Wooncompagnie en ontwikkelende bouwer HBB Groep zijn de realisatieovereenkomst voor de bouw van bijna 300 appartementen aan de Waterlandlaan 1 t/m 59 in Purmerend aangegaan. Hiermee geven zij het startschot om samen aan de slag te gaan en het bedrijventerrein te transformeren naar een levendig en stedelijk woongebied. “Na een lange intensieve periode van overleg, afstemming en ontwerpen is het project Terazza een feit. Ook de inbreng van gemeente is daarbij van zeer grote waarde”, aldus Ton van Oosten en Philip Bruinhard van ontwikkelaar Steengoed.

Verandering naar aantrekkelijke woonwijk
Van voormalig bedrijventerrein, waar nu nog een kantoorgebouw, een bedrijfspand en een voormalige meubelzaak staan, naar een levendige en duurzame woonwijk op een steenworpafstand van het centrum van Purmerend. De nieuwe woonwijk speelt in op een toenemende behoefte aan gemengd stedelijk wonen, werken en leven op een zeer goed bereikbare locatie.

Er worden woningen gebouwd voor alle doelgroepen
In HBB Groep hebben Credit Linked Beheer, Wooncompagnie en Steengoed de juiste partij gevonden voor het realiseren van de 291 woningen, verdeeld over vijf appartementengebouwen. De woningen zijn voor alle inkomensklassen, met een mix van sociale huurwoningen, middelduur en vrije sector huurwoningen en een aantal commerciële ruimten. “We vinden het geweldig om op deze plek 291 duurzame nieuwbouwwoningen te realiseren. De bouw van deze woningen is een mooie aanvulling voor Purmerend. We kijken ernaar uit om straks aan de slag te gaan”, aldus Nick Jaring, directeur bedrijfsvoering HBB Groep. Naar verwachting kan in het tweede kwartaal van 2023 gestart worden met de bouwwerkzaamheden.

Ook sociale huurders komen goed aan bod
Woningcorporatie Wooncompagnie is verheugd hier straks maar liefst 84 woningen te kunnen aanbieden aan woningzoekenden. “We zijn blij dat de start van de bouw eindelijk in zicht is. Dit is een mooi aantal nieuwe sociale huurwoningen in een prachtig woongebouw én in een gebied waar de nood erg hoog is”, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie.