Logo
Build to develop
Projecten

Hof van Leijh

Build to care
project-main-image

Wonen & Zorg

Op woensdag 18 juli 2018 hebben Elan Wonen, DOCK Haarlem, Stichting SIG, Zorgbalans en HBB Groep een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het nieuwbouwproject Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem. Hof van Leijh zal bestaan uit 172 woningen en diverse voorzieningen voor mensen die zorg nodig hebben.

De ontwikkeling bestaat uit 126 appartementen (sociale huur), 21 eengezinswoningen (sociale huur), en 4 woonwerk-woningen (vrije sector huur) en 21 eengezinswoningen (koop). De bouw is in september 2018 gestart en het complex wordt begin 2021 opgeleverd. De 21 eengezinswoningen (koop) zijn allen verkocht.

Elan Wonen heeft DOCK Haarlem, Stichting SIG en Zorgbalans gevraagd invulling te geven aan de maatschappelijke ruimtes. In het gebouw komen voorzieningen die bedoeld zijn voor de bewoners van Hof van Leijh én voor de buurtbewoners. Sociale contacten met bewoners en buurtgenoten zijn makkelijk te leggen in het activiteiten-dienstencentrum ‘De Buurtwinkel’ en het ‘Buurtrestaurant’ op de begane grond. Door deze voorziening en door zorgvoorzieningen, zoals een zorgsteunpunt, kunnen vinden.

Nieuwsgierig naar de voortgang van de bouw? Volg dan onze Facebookpagina

Architect: Faro Architecten
Rol: Construct
Locatie: Haarlem

 

Naar de website