Schipholweg 1

Haarlem
woningbouw, commercieel vastgoed
in ontwikkeling

Aan de Schipholweg ontwikkelt HBB Groep samen met Groeneweg Projecten het plan Schipholweg 1, bestaande uit twee gebouwen, waar wonen, werken, voorzieningen en horeca bij elkaar komen.

Gelegen aan het begin van de Schipholweg en langs het Spaarne maakt dit het een bijzondere locatie.

Aan de Schipholweg 1 komt het hoogste gebouw met meerdere slanke torens op een bredere onderlaag. Hier komen circa 179 appartementen (combinatie van sociaal, middenduur en vrije markt), kantoor- en bedrijfsruimten en aan de straatkant in de plint voorzieningen.

Hoogtepunt wordt het restaurant met terras op de zesde verdieping, dat uitkijkt over het Spaarne en de stad. Een mooie plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Aan de J.J. Hamelinkstraat komt het lagere, duurzame gebouw met een vriendelijke uitstraling door het gebruik van hout dat de overgang  vormt naar de Slachthuisbuurt.

Bewoners kunnen hier vanaf het toekomstige OV-knooppunt gemakkelijk naar hun werk reizen. En wie niet reist kan gebruik maken van moderne bedrijfsruimtes of werkplekken in het gebouw zelf.

Met deelmobiliteit, een (openbare) fietsenstalling en met het nieuwe OV-knooppunt werken we aan de toekomst: minder auto’s & meer fietsen! Natuurlijk is er rekening gehouden met auto parkeren. Er komen ongeveer 140 parkeerplekken. Ongeveer 120 daarvan komen in een dubbel parkeercarrousel in het hoge gebouw. Een klein deel van de plekken komt op straat. Zo is er meer ruimte voor groen waardoor het ook buiten prettig verblijven is.

Interesse in wonen?

Vul dan het interesseformulier in op de website!

Klik hier om rechtstreeks naar het interesseformulier te gaan.

Architect:     Dam & Partners Architecten
Rol: Development & Construct
Locatie: Kop Schipholweg aan het Spaarne, Haarlem

Naar de website