Pendorp

Alkmaar
woningbouw, commercieel vastgoed, gebiedsontwikkeling
in ontwikkeling

Gebiedsontwikkeling met behoud bestaande parkstructuur

Pendorp transformeert. Het oorspronkelijke -door architect Abe Bonnema ontworpen- kantorencomplex wordt een levendige plek om te wonen, werken, ontspannen en ondernemen. Het gedachtegoed van de architect blijft voortleven in deze nieuwe unieke woonwijk.

Het terrein heeft een oppervlakte van circa 7 hectare, heeft een bijzondere historie, een prachtige structuur van groen en waterpartijen, destijds niet openbaar toegankelijk waardoor het een verborgen park was. De structuur van het gebied met het parkachtige karakter blijft in de nieuwe ontwikkeling behouden. Een groenrijke omgeving met waterpartijen die in de toekomst wél openbaar toegankelijk zullen zijn. Het wordt een bijzondere wijk, met hoge kwaliteit en met duurzaamheid als basis, waaronder een aardgasloze wijk.

In Pendorp worden diverse woningen gerealiseerd. Van eigentijdse stadswoningen tot aan appartementen. De woningen variëren van circa 50 m2 t/m 160 m2. Daarmee ontstaat een toekomstbestendige wijk met verschillende mensen. Het hart van het gebied bestaat uit een groene en waterrijke tuin met daar omheen vijf nieuwe gebouwen die geïnspireerd zijn door de ontwerpprincipes van het oude gebouw met de tuinen. Het gebied rondom het hart bestaat uit woongebouwen en/of eengezinswoningen met een stedelijk karakter, omringd door groen én waar wonen, werken en ontspanning de ruimte hebben.

Zoals de plannen zich nu aftekenen zal straks een nieuw leefgebied ontstaan met meer dan 500 woningen. Pendorp is gunstig gelegen ten opzichte van het station en de binnenstad van Alkmaar (slechts 5 minuten fietsen).

Pendorp is een ontwikkeling van HBB Groep en De Geus Bouw.

Interesse in wonen in Pendorp?

Momenteel wordt er door het team van Pendorp gewerkt aan de verdere uitwerking van het plan. Heb je interesse in wonen in Pendorp, dan kun je je inschrijven als geïnteresseerde op www.pendorp.nl. Zodra de plannen verder zijn ontwikkeld en er informatie gedeeld kan worden, wordt je door de inschrijving automatisch op de hoogte gebracht.