Gemeenteraad Alkmaar stelt bestemmingsplan Pendorp vast

02-07-2024

De gemeenteraad van Alkmaar heeft op 27 juli het bestemmingsplan voor Pendorp vastgesteld. Dit is een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling en realisatie van maximaal 550 woningen, 7.500 m2 commerciële ruimte en veel openbaar groen.

Het nieuwe Pendorp wordt de komende jaren in meerdere fases ontwikkeld en gebouwd. Met het vaststellen van het bestemmingsplan gaan HBB Groep en Brolan Vastgoed, onder de naam NH Development, verder met het ontwerpen van de gebouwen en woningen van de eerste fase. De eerste fase bestaat uit ongeveer 70 grondgebonden woningen en 150 appartementen. Later dit jaar wordt gestart met de verkoop van de eerste grondgebonden woningen. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2025.

“Bouwen voor de toekomst met respect voor het verleden. Bij de ontwikkeling van het Alkmaars Kanaal kiest het Alkmaars college voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het is dan ook prachtig dat in de opzet van de nieuwe gemengde stadswijk Pendorp de stedenbouwkundige waarde van architect Bonnema, die het complex ooit ontwierp, en het tuinlandschap van Mien Ruys behouden blijven. Ik wens HBB Groep en Brolan Vastgoed succes met de verdere voorbereidingen”, aldus Christian Schouten, wethouder Alkmaars Kanaal.

Meer informatie over het project Pendorp