CV De Hofgeester Gronden verkoopt 72 sociale huurappartementen aan Woningbedrijf Velsen

10-01-2023

Op donderdag 5 januari ondertekenden Woningbedrijf Velsen en CV De Hofgeester Gronden, een samenwerking van ontwikkelende bouwer HBB Groep en Holleman Santpoort Bouwgroep, de koopovereenkomst voor 72 sociale huurappartementen in nieuwbouwproject Hofgeest Buiten in Velserbroek. In de nieuwe woonwijk worden in totaal 242 nieuwe woningen door HBB Groep gerealiseerd.

In bijzijn van wethouder Smeets hebben Tamar Hagbi, directeur bestuurder Woningbedrijf Velsen, Martijn van de Poll en Cees van der Horst, directie van CV De Hofgeester Gronden en Nick Jaring, Directeur bedrijfsvoering HBB Groep, de overeenkomsten getekend.

Tamar Hagbi: “De voornaamste reden voor de aankoop is de enorme druk op de sociale huurwoningmarkt iets te verlichten. Ook biedt de samenwerking met HBB Groep de mogelijkheid om onze gewenste vernieuwing in de gemeente Velsen verder vorm te geven.”

Martijn van de Poll van HBB Groep over de samenwerking: “Hiermee zetten we een mooie stap in de ontwikkeling en realisatie van Hofgeest Buiten. De bouw krijgt steeds meer vorm en we houden goed tempo om betaalbare en energiezuinige woningen toe te voegen aan Velserbroek.”

Oplevering nieuwbouwproject Hofgeest Buiten
Naar verwachting worden de eerste woningen van Hofgeest Buiten in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd. De laatste woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd. In de tweede fase van Hofgeest Buiten zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Kwaliteit van wonen
Bij het ontwerp van de wijk is er veel aandacht voor de kwaliteit van wonen en duurzaamheid. Het buitenleven staat centraal met ruime tuinen, veel openbaar groen en zo min mogelijk auto’s in het directe straatbeeld.

Meer informatie over Hofgeest Buiten.