De Vierhoek

Haarlem
woningbouw, commercieel vastgoed
gerealiseerd

Stads wonen aan een nieuw Haarlems hofje

De Vierhoek is een bijzonder woningbouwplan, met een historisch verhaal en door HER architecten en kunstenaar Joost Swarte vertaald naar nu. Een uniek puzzelstuk in het centrum van Haarlem. Met maatwerk op alle vlakken.

De Vierhoek is gelegen tussen de Raamsingel en de Tempeliersstraat. Het is opgebouwd uit vier woonblokken op de vier hoeken van het terrein, met daar tussenin een Hof met aan weerszijden meerdere Hofwoningen.

“Een uniek woningbouwproject, dat zorgvuldig is ingepast in de historische binnenstad van Haarlem.’’

Op de plek waar vroeger het gebouw van de Haarlemse Kegelbond was gevestigd, zijn 42 appartementen, 6 hofwoningen, een penthouse en 2 ééngezinswoningen gerealiseerd. Een grote diversiteit aan verschillende woningtypen rond een prachtig binnenhof en een prettig voorpleintje met horecagelegenheid. Daaronder een ondergrondse stallingsgarage, bergingen en ruimte voor de souterrainwoningen.

Bijzonder ontwerp

HER architecten en Hosper landschapsarchitectuur, beiden uit Haarlem, hebben De Vierhoek ontworpen. Een puzzelstuk wat naadloos aansluit op de bestaande omgeving. 

Ook de Haarlemse illustrator en striptekenaar Joost Swarte was daarbij betrokken. Hij ontwierp onder meer een glas-in-loodraam van negen meter hoog voor boven de entree van het grote trappenhuis in het hoofdgebouw. In deze video vertelt Joost Swarte over zijn inspiratie voor dit bijzondere ontwerp.  

Meer informatie

Neem dan contact op met HBB Groep via 023 206 23 00 of info@hbbgroep.nl.

Wilt u meer informatie over de koopwoningen in dit bijzondere project? Lees dan verder op www.de4hoek.nl

Rol HBB Groep : Ontwikkeling en realisatie
Architect: HER Architecten
Ontwerp : Joost Swarte
Landschapsarchitect: HOSPER landschapsarchitectuur en stedenbouw
Start bouw: 2020
Opgeleverd: 2023